Mammas&Mammas jedou do Bruselu!

04.10.2023 22:40

Zveme vás na společný koncert pěveckých sborů Mammas & Mammas a Brusinky, který se bude konat v neděli 8. října v kostele Saint Pierre, další, kde vystoupí pouze Mammas&Mammas, v pondělí 9. října v Plzeňském domě, a poslední v úterý 10. října na Stálém zastoupeni ČR pri EU. 

A jak nás uvádí na stránkách na stránkách Velvyslanectví ČR v Bruselu?

Komorní pěvecký sbor Mammas & Mammas pochází z Ladova kraje jihovýchodně od Prahy. Vyznačuje se spontánním projevem a svébytným repertoárem, který české a slovenské publikum v Bruselu nepochybně potěší. Jedná se o písně českých a slovenských zpěvaček populární hudby od 60. let až do současnosti, jako je Hana Hegerová, Zuzana Navarová, Marie Rottrová, Barbora Poláková, Jana Kirschner a další. Přímo "na tělo" sboru písně upravila sbormistryně Amálka Třebická, hudební skladatelka, šansoniérka a klavíristka. 

Pěvecký sbor Brusinky (anglicky Brussings) vznikl v Bruselu v roce 2005. Jeho členy jsou čeští úředníci evropských institucí, účastníci diplomatických misí, učitelé „české sekce“ v Evropské škole, čeští studenti belgických vysokých škol, au-pair apod. Repertoár sboru tvoří upravené české, slovenské a jiné lidové skladby, moderní duchovní hudba, ježkovky, populáry, J.J. Ryba: Česká mše Vánoční a další. 

Více informací naleznete na oficiální stránce Velvyslanectví ČR v Bruselu.