15.ročník festivalu Jirkovský Písňovar

02.10.2022 17:00

Bylo pro nás lákavým soustem se již podruhé zúčastnit festivalu pěveckých sborů s názvem Jirkovský Písňovar. Chtěly jsme získat nějaké to porovnání s ostatními sbory, zároveň se prosadit s naším repertoárem a dostat zpětnou vazbu nejen od ostatních zpěváků či posluchačů, ale i od odborné poroty.

15.ročník Jirkovského Písňovaru, který se konal ve dnech 30.9-2.10.2022 v Červeném hrádku v Jirkově, byl ročníkem soutěžním. Pro uchvácení porotců a publika jsme z našeho repertoáru vybraly čtyři písně: "Co mi dáš?", "Za okny rychlíku", "Po válce" a "Pro Lenku". Myslíme, že dle tváří v obecenstvu, a jejich potlesku, jsme svůj cíl splnily a všechny očarovaly svým osobitým stylem, nábojem a energií, která z nás vyzařuje.

Laťka byla posazena pekelně vysoko a konkurence byla opravdu velká. Umístily jsme se na 4.místě ve zlatém pásmu, což znamená nadstandardní výkon a hodnocení. Každá píseň v aranži naší skvělé Amálky Trřebické byla hodnocena jako náročná, ale přitom výborně provedena a interpretována.

 Získaly jsme také Ekocenu poroty: "Za nápadité využití plastu" - Boomwhackers v melodii a rytmu písně "Po válce" uchvátily všechny posluchače. Dle poroty patří speciální poklona zpěvačkám s tónem D1 a G1, které jsou rytmicky proti zpívané melodii a je proto těžší je zahrát.

Tleskáme též úžasně zazpívanému sólu v písni "Za okny rychlíku", kterým všechny odrovnala Hanka Šafránková. Zvláštní ceny poroty "Za altovou sólovou jízdu" určitě zařadí k těm „nej“ získaným oceněním.

Děkujeme za Vaši podporu v publiku!

Mammas&Mammas

odkaz na stránky festivalu: https://www.jirkovskypisnovar.cz/cz/